Hari ni aku tetiba ja teringat nak makan kanji..walhal aku bukan suka sangat makan kanji. tapi pagi ni...tetiba ja bayangan kanji dok berpusing dpn kepala aku...kanji ada udang...daging...adoyai...lazat..lazat....
Menu wajib ada dalam menu berbuka posa. Arwah tok mesti buat. Bau ja kanji ni... teringat bulan posa. Arwah tok kalau buat... banyak.... mai petang ja.... dia bungkuih la utk delivery... umah njang hang hat ni... ni hntq umah nek hang.... hat ni hantaq umah chik hang... yang ni umah nii...umah tu...
Boleh tereyak oi bila masak kanji.... makan lagi la tereyak...sbb lazat baq angggg....
Bahan-Bahan:
2 cawan beras
1 camca teh garam
5 sm halia 1 camca teh halba
1 camca teh lada hitam di tumbuk
5 cawan air
Cara:
Beras dibersihkan dan tanak bersama 5 cawan air. Masukkan garam, halia, halba dan lada hitam. Apabila menjadi bubur baru masukkan santan. Biar hingga masak baru diangkat.
No comments:
Post a Comment